Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29. jūnija plkst. 6.30 līdz 30. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 63 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku, tai skaitā, viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 23.17 VUGD saņēma izsaukumu Jelgavā, kur dega neapsaimniekota vienstāva ēka 60m2 platībā. No degošās ēkas tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 01.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 16.40 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ludzā, kur divstāvu mājas dzīvoklī dega uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstāts piededzis  ēdiens 0,1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 17.16 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1.janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Šonakt plkst. 02.21 tika likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Rūpnīcu ielā Olainē, kur dega vienstāva ražošanas ēka 550m2 platībā. Izsaukums uz notikumu tika saņemts vakar plkst. 16.09. Objektā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma un pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 20 cilvēki. Notikuma vietā strādāja 53 ugunsdzēsēji glābēji, iesaistot deviņas autocisternas, divas autokāpnes un ķīmijas automobili, un plkst. 18.34 uguns izplatīšanos izdevās ierobežot.

Vakar no ūdenstilpēm Daugavpilī un Ikšķilē tika izcelti divi bojāgājuši cilvēki un nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību atpūtā pie un uz ūdens! Izmantojot peldlīdzekļus, aicinām uzvilt glābšanas vesti!

Saistībā ar stiprā lietus radītajiem postījumiem laika posmā no pusnakts līdz plkst. 08.50 VUGD palīdzība ir bijusi nepieciešama vairāk nekā 20 gadījumos Rīgā un Pierīga, galvenokārt, lai novāktu nolūzušus kokus no ceļa braucamās daļas, kā arī automašīnām.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa