Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23. aprīļa plkst. 6.30 līdz 24. aprīlim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 65 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku, tai skaitā 20 kūlas un četru meža ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 00.34 tika saņemts izsaukums Daugavpilī, kur publiskā ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu mājas otrā stāva istabā deg matracis un tējkanna kopumā 3m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās bija sākta iedzīvotāju evakuācija, un no ēkas evakuējās kopumā 120 cilvēki. Notikumā cietušo nav. Plkst. 01.35 ugunsgrēks tika likvidēts, un ēkas iemītnieki varēja atgriezties mājokļos.

Vakar plkst. 18.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu mājā. Notikuma vietā, piecstāvu ēkas augstākā stāva dzīvokļa vannasistabā dega sadzīves mantas 1m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Dūmu detektors dzīvoklī, kur notika ugunsnelaime, nebija uzstādīts. Plkst. 19.27 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, neapsaimniekota ēka, četros gadījumos šķūņi, ledusskapis, pirts, trīs gadījumos vieglās automašīnas, granulas uzglabāšanas tvertnē.

Aicinām iedzīvotājus nededzināt pērno zāli un ievērot piesardzību, kurinot ugunskurus!Laikā, kad norisinās pavasara sakopšanas darbi, VUGD ik dienu saņem vairākus izsaukumus, kur deg nepieskatīti ugunskuri. Pirms kurināt pērnās lapas un zarus, vispirms, iesakām noskaidrot vai pašvaldības saistošajos noteikumos ir atļauta ugunskuru kurināšana Jūsu apdzīvotajā vietā. Izvēlieties ugunskuram piemērotu vietu – drošā attālumā no ēkām, būvēm, kokiem, krūmiem – un parūpējieties, lai Jūsu ugunskurs neizraisa kūlas ugunsgrēku.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa