Jaunumi

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 18. aprīļa plkst. 6.30 līdz 20. aprīlim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 139 izsaukumus – 91 uz ugunsgrēku, tai skaitā 44 kūlas un 6 meža ugunsgrēku dzēšanu, 33 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 00.14 tika saņemts izsaukums Jelgavā, kur no dzīvojamās mājas cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamā mājā deg pirmā stāva dzīvoklis 20m2 platībā.  Pirms VUGD ierašanas no ēkas bija evakuējušies seši cilvēki, savukārt ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas, izceļot pa logu, izglāba divus cilvēkus. Plkst. 02.39 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 15.53 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Krustpils novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ar atklātu liesmu dega vienstāva  koka dzīvojamā māja pilnā 90m2 platībā, turklāt ēkas jumta konstrukcijas bija jau sagāzušās. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, un, veicot dzēšanas darbus, notikuma vietā tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst. 20.06 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 15.13 VUGD saņēma izsaukumu Ikšķiles novadā, kur dega divstāvu ar ķieģeļiem apšūta koka guļbūves dzīvojamā māja pilnā 120m2 platībā. Notikumā cietušo nav. Plkst. 20.34 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 10.19 VUGD steidzās uz izsaukumu Smiltenē, kur dega kokapstrādes uzņēmuma vienstāva katlu mājas jumts 150m2 platībā. Plkst. 12.45 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz svētdienu plkst. 04.01 tika saņemts izsaukums Rēzeknes novadā, kur dega saimniecības ēka, siltumnīca, dzīvojamās mājas jumts un bēniņi, katlu telpa un priekšnams 206m2 platībā. Notikumā cietušo nav, un plkst. 10.50 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst. 23.04 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur iedzīvotājus  par sadūmojumu bija brīdinājis dūmu detektors. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka bija dedzis uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens 0,01m2 platībā. Notikumā bija cietis viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Plkst. 15.18 VUGD saņēma izsaukumu Engurē, kur divstāvu dzīvojamā mājā dzīvoklī dega sadzīves mantas 3m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotām telpām iznesa cilvēku, kurš gulēja uz grīdas, un nodeva NMPD  mediķiem. Plkst. 16.16 ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts.

Aicinām iedzīvotājus rūpēties par ugunsdrošību mājokļos – nesmēķējiet telpās, ievērojiet piesardzību gatavojot un sildot ēdienu uz plīts, un uzstādiet dūmu detektorus!

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Salaspils novadā, kur pieteicējs bija pamanījis, ka cilvēks no ūdens motocikla iekritis upē. Ugunsdzēsēji glābēji notikuma vietā sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem pārmeklēja Daugavas gultni un krastus un izcēla bojāgājušo cilvēku no ūdens.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa