Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8. aprīļa plkst. 6.30 līdz 9. aprīlim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 120 izsaukumus – 89 uz ugunsgrēku, tai skaitā 53 kūlas un 10 meža ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 14.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur no  daudzdzīvokļu mājas loga cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu ēkas dzīvoklī deg sadzīves mantas 5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no degošā dzīvokļa izglāba divus cilvēkus, izvedot pa iekšējām kāpnēm. Plkst. 15.33 ugunsgrēks tika likvidēts. Dzīvoklī, kur notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Plkst. 20.41 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur dega dzīvojamā māja. Notikuma vietā dega vienstāvu koka privātmājas pirmā stāva piebūve pie ieejas, blakus esošā istaba, starpstāvu pārsegums, kā arī koka konstrukcijas bēniņos kopumā 40m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Plkst. 22.58 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 16.17 tika saņemts izsaukums uz Pārolaini, kur dega bērzu jaunaudze un kūla 2,5 hektāru platībā. Vēja dēļ liesmas strauji izplatījās. Plkst. 18.56 ugunsgrēku izdevās lokalizēt, bet plkst. 20.05 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 12.30 tika saņemts izsaukums uz Olaines novada Olaines pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka kopumā 249m2 platībā ar atklātu liesmu deg pusotrstāva dzīvojamā māja, blakus esošā vieglā automašīna, divstāvu dzīvojamās mājas ārsiena, jumts un piebūvētais šķūnis, kā arī vienstāva vasarnīca. Plkst. 19.21 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas izcēla vienu bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa