Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23. marta plkst. 6.30 līdz 24. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 68 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku, tai skaitā 20 kūlas ugunsgrēku, dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 18.10 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī ar atklātu liesmu deg istaba un gaitenis 30m2 platībā. No degošā dzīvokļa tika izglābti divi cilvēki, kuri bija cietuši, un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Arī no blakus dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, bet divus cilvēkus ugunsdzēsēji glābēji evakuēja no piedūmotās kāpņu telpas. Plkst. 21.04 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Dzīvoklī, kur notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts. VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, meža zemsedze, vieglā automašīna, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, gaisa kondicioniera vadi, divos gadījumos saimniecības ēkas, dēļu kaudze, sodrēji ēku dūmvados, kokmateriālu kaudze, dārza māja, nojumes grīda, neapsaimniekota ēka, piebūve un dzīvojamās mājas ārsiena.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa