Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17. marta plkst. 6.30 līdz 18. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 55 izsaukumus – 25 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 15.25 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur no daudzstāvu dzīvojamās mājas cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piestāvu ēkas dzīvoklī pie krāsns deg sadzīves mantas 2m2 platībā. No degošā dzīvokļa tika izglābti divi cilvēki. Plkst. 16.07 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šogad Latvija dzēsti jau 56 kūlas ugunsgrēki, no kuriem 10 – aizvadītajā diennaktī. VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sadzīves tehnika, sodrēji ēku dūmvados, jaunbūves jumts, pagrabstāva loga rāmis, paklājs kāpņu telpā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa