Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25. februāra plkst. 6.30 līdz 26. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumu – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet vēl 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 19.39 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz divstāvu dzīvojamo ēku Jelgavā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 25m2 platībā, radot spēcīgu sadūmojumu, kā rezultātā pārējie ēkas iemītnieki atradās iesprostoti savos mājokļos. Nekavējoties ugunsdzēsēji glābēji uzsāka cilvēku glābšanas darbus – pieci cilvēki tika izglābti ar autokāpņu palīdzību, trīs – ar izbīdāmo kāpņu palīdzību, bet vēl četri cilvēki, ar glābšanas masku palīdzību, tika izvesti caur sadūmojumu pa kāpņu telpu un vēl divus cilvēkus ugunsdzēsēji glābēji atrada pie izejas durvīm. Kopumā ugunsdzēsēji glābēji no degošās ēkas izglāba 14 cilvēkus, no kuriem divi cilvēki ugunsgrēkā cieta un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Vēl četri cilvēki pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās pašu spēkiem evakuējās caur pirmā stāva logu. Glābšanas darbu laikā degošajā dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji atrada vienu bojāgājušo. Notikuma vietā strādāja deviņi Jelgavas daļas ugunsdzēsēji glābēji un darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 21.55.

Plkst. 21.04 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Daugavpili, kur daudzdzīvokļu mājas pirmā stāva dzīvoklī bija izcēlies ugunsgrēks. Dzīvokļa saimnieks bija evakuējies pirms VUGD ierašanās, bet kopumā no ēkas tika evakuēti 10 cilvēki. Notikuma vietā dega  dzīvoklis un tajā esošās sadzīves mantas 26m2 platībā. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts. Plkst. 22.15 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Plkst. 23.39 tika saņemts vēl viens izsaukums uz Daugavpili, kur daudzdzīvokļu mājas augšējā stāva dzīvoklī izcēlies ugunsgrēks. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš ugunsgrēkā cieta un tika nodots NMPD. No blakus esošajiem dzīvokļiem tika evakuēti astoņi cilvēki. Kopumā dzīvoklis dega 20m2 lielā platībā. Arī šajā mājoklī dūmu detektors nebija uzstādīts. Plkst. 1.11 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur pa trim gadījumiem dega atkritumi un sodrēji, divos gadījumos vieglās automašīnas, bet vienā gadījumā dega koks.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa