Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 24. februāra plkst. 6.30 līdz 25. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 32 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet vēl četri izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 13.03 VUGD saņēma informāciju, ka Dobeles novadā daudzstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva loga nāk dūmi. Iekļūstot ceturtā stāva dzīvoklī, tika konstatēts, ka deg virtuve un sadzīves mantas 5 m2 platībā. Degošajā dzīvoklī cilvēki neatradās. Paralēli tika pārbaudīti citi dzīvokļi un no viena tika evakuēts cilvēks, kas bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza plkst. 14.07. Mājoklī nebija uzstādīts dūmu detektors.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1.janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās – ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur divos gadījumos dega atkritumi, trijos gadījumos sodrēji, vienā gadījumā elektrības vadi, kūla, jumta konstrukcija, vieglā automašīna, bet trijos gadījumos bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa