Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 8. februāra plkst. 6.30 līdz 10. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 93 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu, 38 uz glābšanas darbiem, bet 18 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 16.26 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, Tēriņu ielā, kur dega vienstāva saimniecības ēka 150m2 platībā. Plkst. 18.56 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 13.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Jaunjelgavas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāva, ar ķieģeļiem apšūta, koka māja pilnā 160m2 platībā. Ēkas verandā zem iebrukušā jumta tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst. 19.54 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 6.50 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur sešstāvu dzīvojamās mājas atkritumu savākšanas telpā dega atkritumi 10m2 platībā. No piedūmotās ēkas, izmantojot glābšanas maskas, tika izvesti divi cilvēki, bet 10 mājas iemītnieki tika evakuēti. Plkst. 8.08 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz svētdienu plkst. 00.56 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur daudzdzīvokļu mājā bija izveidojies stiprs sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamā mājā pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 20m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās Pašvaldības policijas darbinieki bija evakuējuši astoņus cilvēkus. No piedūmotās ēkas ar glābšanas masku palīdzību tika izglābti 15 cilvēki. Plkst. 2.52 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien 20.03 tika saņemts izsaukums Ogrē, kur dega dzīvojamais vagons 25m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Plkst.21.25 ugunsgrēks tika likvidēts. VUGD pateicas diviem iedzīvotājiem, kuri bija pamanījuši ugunsnelaimi, zvanot uz 112, izsaukuši dienestus, kā arī palīdzējuši cietušajam izkļūt no bīstamās vides!

Plkst.14.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ražošanas ēkā dega elektrosadales skapis 3m2 platībā. Notikuma vietā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas sistēma un no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēku, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD darbiniekiem.

Plkst. 08.58 VUGD saņēma informāciju, ka Kandavā deg garāža. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg autoservisa ārsiena un jumta konstrukcija 13m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, cieta ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots NMPD darbiniekiem. Plkst. 12.47 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien, neraugoties uz to, ka uz atsevišķām ūdenstilpēm ledus tikai sāk veidoties, VUGD saņēma divus izsaukumus, kur sākotnējā informācija liecināja, ka cilvēki ielūzuši ledū. Abos gadījumos glābšanas darbus nebija nepieciešams veikt, jo cilvēki no ūdens izkļuva pašu spēkiem. VUGD atgādina – atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami! Aicinām nedoties uz ūdenstilpju ledus, kā arī pieskatīt bērnus un mājdzīvniekus, lai viņiem nerastos vēlme pārbaudīt ledus biezumu un izturību!

Saistībā ar stiprā vēja postījumiem laika posmā no svētdienas plkst. 21.00 līdz šodienas plkst. 9.30 VUGD ir saņēmis 12 izsaukumus. Galvenokārt, bija nepieciešama nolūzušu koku novākšana no ceļa braucamās daļas, vienā gadījumā tika novākta celtniecības sastatņu sastāvdaļa, bet vēl citā gadījumā – reklāmas stends, kas radīja apdraudējumu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa