Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 5. februāra plkst. 6.30 līdz 6. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 35 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 4.02 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Brocēnu novada Cieceres pagastā, kur saskaņā ar sākotnēji informāciju ražošanas objekta teritorijā deg ēka un riepas. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg riepas un ēku konstrukcijas, turklāt spēcīgā vēja ietekmē liesmas strauji izplatās. Ugunsdzēsējiem glābējiem pēc četru stundu intensīva darba izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos un nosargāt vienas ēkas piebūvi. Notikuma vietā deg riepas 500m2 platībā un divas mūra ēkas 300m2 platībā. Šobrīd turpinās šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbi, kurus apgrūtināja ne tikai liels degošu materiālu daudzums, bet arī spēcīgais vējš.

Vakar plkst. 10.10 VUGD saņēma izsaukumu uz Rīgu, kur dega vieglā automašīna. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vieglās automašīnas motora nodalījums un salons 5m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 10.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 21.38 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Pļaviņu novadā, kur dega traktors. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka traktors deg visā 15m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās, mēģinot apdzēst liesmas, cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 00.16 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, zaru kaudze, elektrības sadales skapis, divas vieglās automašīnas, sodrēji ēku dūmvados, garāža un saimniecības ēka.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa