Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 1. februāra plkst. 6.30 līdz 3. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 60 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 11.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novadu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka dzīvojamā māja 70m2 platībā, turklāt ēkas jumts jau bija iebrucis. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 15.47 ugunsgrēks tika likvidēts. Notikuma vietā tika noskaidrots, ka dzīvojamā mājā nebija uzstādīts dūmu detektors.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, griestu un starpstāvu pārsegums, elektrības stabs un elektrības vadi, plastmasas tvertne un granulas, motortelpa, saimniecības ēka, dzīvojamā māja, garāža, pirts, vieglā automašīna, piecos gadījumos sodrēji ēku dūmvados, kā arī bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji Daugavpilī un Riebiņu novadā no ūdenstilpēm izcēla divus bojāgājušus cilvēkus un nodeva Valsts policijai.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa