Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.janvāra plkst. 6.30 līdz 8. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 45 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19  uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 16.15 tika saņemts izsaukums uz Daugavpili, kur daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī bija jūtams piedūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas 5m2 platībā un notiek degušo mantu gruzdēšana. Mājoklī nebija uzstādīts dūmu detektors. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 16.50.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1.janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās – ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz vairākiem izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrolīnijas stabs, četros gadījumos dūmvadā dega sodrēji, kravas automašīnas piekabes riepa, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sadzīves mantas un elektrības vadi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa