Jaunumi

Jau rīt, 31.oktobrī no plkst.10.00 līdz 15.30, notiks Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Ugunsdrošības konference “Kā veidot drošu mājokli?”, kurā eksperti informēs par mājokļu ugunsdrošības nozīmīgumu, biežākajām problēmsituācijām un to risinājumiem.

“Ugunsdrošība ir būtiska ikvienam, jo savlaicīgi neveicot nepieciešamos pasākumus, lai mājokli padarītu ugunsdrošu, cilvēks sevi pakļauj ugunsnelaimes riskam, kad īsā laikā var ne tikai zaudēt mājokļa iedzīvi, bet arī tuvinieka vai paša dzīvību! Lai aktualizētu plašu jautājumu loku saistībā ar mājokļu drošību, VUGD rītdien organizē Ugunsdrošības konferenci.” skaidro VUGD priekšnieka vietnieks pulkvežleitnants Mārtiņš Baltmanis.

Konferencē eksperti diskutēs un analizēs plašu jautājumu loku: VUGD skaidros valsts politiku ugunsdrošības jomā, kā arī akcentēs būtiskāko, kas jāievēro no ugunsdrošības viedokļa dzīvojamās mājās, Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvji informēs par drošuma prasībām ugunsdzēsības aparātiem, dūmu detektoriem un gāzes baloniem, bet Latvijas apdrošinātāju asociācija informēs par apdrošināšanas lomu dzīvojamo māju ugunsdrošības veicināšanā. Savukārt pārstāvji no Ikšķiles novada un SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” dalīsies ar savu pieredzi ugunsdrošības pasākumu īstenošanā, bet praktiskos risinājumus ugunsdrošības stāvokļa uzlabošanai mājokļos ieskicēs Latvijas Ugunsdrošības asociācijas pārstāvis.

 

VUGD aicina ikvienu interesentu piedalīties konferencē klausītāja statusā. Konference norisināsies Rīgas Stradiņa universitātē, Dzirciema ielā 16, Rīgā, no plkst.10.00 – 15.30. Aicinām iepriekš pieteikties šeit.  Pilna konferences programma pieejama šeit.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa