Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23.oktobra plkst. 6.30 līdz 24.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 27 izsaukumu – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem un seši izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 21.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspili, kur no viena dzīvojamās mājas dzīvokļa nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem deg dīvāns 2m2 platībā un sadūmotajā dzīvoklī atrodas cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji izglāba cilvēku un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies pieci cilvēki.

Savlaicīgi pamanīt ugunsgrēkā radušos sadūmojumu iespējams, ja mājoklī uzstādīts dūmu detektors. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu, tuvinieku un līdzcilvēku dzīvībām un šodien uzstādīt mājoklī dūmu detektoru, nevis gaidīt nākamā gada 1.janvāri, kad tā būs obligāta prasība.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrības vadi, zaru kaudzes, sodrēji ēkas dūmvadā, vieglā automašīna, neapsaimniekota ēka.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa