Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 21.oktobra plkst. 6.30 līdz 22.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem un septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, zari, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, mikroautobuss, ēkas pagrabstāva nojume, garāža, pirts, dzīvojamās mājas apkures katls un siena.

Vakardien plkst. 18.13 VUGD saņēma izsaukumu uz Ruses ielu Rīgā, kur, kā informēja aculiecinieki, uz divstāvu neapsaimniekotas ēkas jumta atradās vairāki jaunieši. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot izbīdāmās kāpnes, divus jauniešus nocēla caur ēkas otrā stāva logu, kur tālāk nodeva pašvaldības policijas darbiniekiem.

VUGD aicina vecākus pārrunāt ar bērniem viņu drošības jautājumus, lai bērni nekāptu uz ēku jumtiem un nestaigātu pa pamestām ēkām. Tas var būt ļoti bīstami, jo bērni var nokrist no liela augstuma vai iekrist bedrē ar būvgružiem, tādējādi gūstot nopietnas veselības problēmas un pat apdraudot savu dzīvību.

Plkst. 19.58 VUGD steidzās uz Saldu, kur cilvēks bija iekritis upē – ugunsdzēsēji glābēji cilvēku izcēla krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa