Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10.oktobra plkst. 6.30 līdz 11.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 45 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem un astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, skaidas, elektrības vadi, drošinātāji, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, šķūnis ar malku, angāra ēka un kokmateriāli.

Naktī plkst. 23.48 VUGD saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur Lielupē bija iekritis cilvēks un saviem spēkiem un stāvo krastu dēļ nevarēja tikt laukā. Ugunsdzēsēji glābēji kopā ar pašvaldības policijas darbiniekiem cilvēku no ūdens izcēla un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. 

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji vakardien Jelgavā palīdzēja kaķim, kura galva bija iesprūdusi metāla kārbā, Rīgā atbrīvoja zem vannas iesprūdušu kaķi, Preiļos izcēla 1,5 metru dziļā bedrē iekritušu suni, Jēkabpilī atbrīvoja dzīvojamās mājas ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu, Ķekavas novadā notvēra savainotu gulbi un nodeva biedrības “Drauga spārns” pārstāvim, bet Aglonas novadā atbrīvoja kanālā iestrēgušu bebru.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa