Jaunumi

Piektdien, 11.oktobrī, plkst. 12.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) rīkos praktiskās mācības Jūrmalā, Edinburgas prospektā, kur tiks inscenēts liels ceļu satiksmes negadījums ar vairākām iesaistītām automašīnām un cietušiem cilvēkiem.

Mācību scenārijs paredz, ka slidena ceļu seguma un pārsniegta braukšanas ātruma apstākļos, mikroautobusa vadītājs Jūrmalā zem Dzintaru tilta mēģina apdzīt citu auto, tomēr nenovalda savu spēkratu un nobrauc no tilta. Laikus nespēj nobremzēt arī aizmugurē braucošais auto un divas citas uz ceļa esošās automašīnas, kas apgāžas uz jumta, turklāt viena no tām uzkrīt divām citām automašīnām virsū. Kopumā avārijā tiek iesaistītas vairākas vieglās automašīnas, kas pēc sadursmes tiek izmētātas 15 līdz 30 metrus lielā rādiusā.

Praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt un trenēt VUGD iegūtās iemaņas veikt un vadīt ceļu satiksmes negadījumu likvidēšanas darbus.

Informējam, ka mācību laikā tiks daļēji ierobežota satiksmes kustība. VUGD aicina iedzīvotājus nesatraukties, redzot uz ielām pārvietojamies operatīvo tehniku, kā arī atvainojas iedzīvotājiem par radītajiem apgrūtinājumiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa