Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10.septembra plkst. 6.30 līdz 11.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 64 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem un astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 4.19 VUGD saņēma izsaukumu uz Saldus novada Saldus pagastu, kur no šķūņa ēkas bija redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg saimniecības ēka un pastāv liesmu izplatīšanās draudi uz divām blakus esošajām ēkām. Plkst. 5.18 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku lokalizēt un tā degšanas platība bija 160m2. Šobrīd ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sausā zāle, krūmi, koks, zaru kaudze, sadzīves mantas, labības rugāji, meža zemsedze, mikroautobuss, neapsaimniekota ēka, dārza māja.

Vakardien plkst. 17.32 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Daugavpils novada Sventes pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālu un uzturot saziņu pa telefonu, cilvēks tika atrasts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji saņēma 22 izsaukumus par spēcīgajā vējā nolauztiem kokiem. Vairumā gadījumu izsaukumi saņemti par to, ka koki nolūzuši uz ceļa braucamajām daļām vai gājēju pārejām, bet bija arī izsaukums par to, ka koks nolūzis uz automašīnas. Visvairāk izsaukumu (17) saņemts Rīgā un Pierīgā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa