Jaunumi

Pirms jaunā mācību gada sākuma, VUGD aicina vecākus, skolotājus un pedagogus pārrunāt ar skolēniem jautājumus, kas saistīti ar drošību – kas jādara, lai nepieļautu ugunsnelaimi un, kā rīkoties gadījumā, ja nelaime ir notikusi un nepieciešama palīdzība.

inSite 6.0 function init(){ // Esli eto avtorizacija v freime , to nado perekinutj ee na parent okno. if (window.parent.window.document.location.href != window.document.location.href){ window.parent.window.document.location.href = window.parent.window.document.location.href; } }   Login document.getElementById("insite_login").focus(); Password  
">VUGD rīcībā esošā statistika rāda, ka daudzās nelaimēs cieš bērni – līdz šī gada augusta beigām ugunsgrēkos cietuši septiņi bērni. Šogad ugunsnelaimēs nav gājis bojā neviens nepilngadīgais. Salīdzinājumam – 2018.gadā kopumā ugunsgrēkos gāja bojā trīs un cieta 23 nepilngadīgie.

Visbiežāk pie traģiskiem negadījumiem noved nezināšana un neapdomīga rīcība. Lai izvairītos no negadījumiem, VUGD aicina pieaugušos rūpēties par drošību mājokļos un pārrunāt ar bērniem to, kā nepieļaut ugunsnelaimes rašanos, piemēram, kā pareizi rīkoties ar mājās esošo sadzīves tehniku, lai uzsildītu ēdienu.

Atgādiniet bērniem, kuros gadījumos ir jāzvana uz tālruni 112 un kāda informācija jāsniedz piezvanot! Parūpējieties, lai bērni iegaumētu mājas, skolas un citu nozīmīgu uzturēšanās vietu adreses, kas varētu būt nepieciešamas, lai glābēji pēc iespējas ātrāk nokļūtu līdz negadījuma vietai!

Pārrunājiet iespējamo bērna rīcību situācijā, kad ir notikusi nelaime, bet nav pieejams telefons, lai izsauktu glābējus – jādodas pie kaimiņiem vai jāmeklē tuvākais pieaugušais un jāizstāsta par notikušo. VUGD iesaka kopā ar bērniem arī izspēlēt, kādai būtu jābūt bērna rīcībai gadījumos, kad notikusi nelaime, tādējādi sagatavojot bērnu dažādām situācijām.

Vecākiem un pedagogiem piedāvājam izmantot VUGD mājaslapas sadaļā “Drošības padomi” pieejamos ieteikumus saistībā ar ugunsdrošību, civilo aizsardzību un dabas stihijām: www.vugd.gov.lv/lat/drosibas_padomi.

 

VUGD skolēniem, viņu vecākiem, skolotājiem, kā arī studentiem un pasniedzējiem novēl drošu un zināšanām pilnu jauno mācību gadu!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa