Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29.augusta plkst. 6.30 līdz 30.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem un pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 16.50 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Lizuma ielā Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies ražošanas ēkā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg ražošanas ēkas piebūve 200m2 platībā. No ēkas pirms VUGD ierašanās evakuējās 20 cilvēki. Plkst. 19.45 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Durbes novada Dunalkas pagastu, kur dega neapsaimniekota ēka 140m2 platībā. Plkst. 02.12 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, kūdra, sausā zāle, šķūnis, zaru kaudze, koks, siena ruļļi, mikroautobuss, siena prese, žogs.

Palīdzot nelaimē nonākušam cilvēkam, vakar Naukšēnu novada Naukšēnu pagastā ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja cietušo, kura traktors bija apgāzies skābbarības bedrē, un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Vakar Rēzeknē ugunsdzēsēji glābēji no grāvja izcēla noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa