Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 24.augusta plkst. 6.30 līdz 26.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 124 izsaukumus – 50 uz ugunsgrēku dzēšanu, 43 uz glābšanas darbiem un 31 izsaukums bija maldinošs.

Svētdien plkst. 21.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tukuma novadu, kur dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā mājā vienā no dzīvokļiem ir izveidojies spēcīgs sadūmojums un jūtama gāzes smaka. Dzīvoklī atradās divi gāzes baloni un no viena notika noplūde. Atklāta degšana dzīvoklī nenotika, jo slēgtā telpā, izdegot skābeklim, degšana bija apslāpusi, bet spēcīgais sadūmojums saglabājās. Dzīvoklī bija degušas sadzīves mantas 10m2 platībā. Pārmeklējot dzīvokli, vienā no tā telpām ugunsdzēsēji glābēji atrada cilvēku, kurš bija gāji bojā. No blakus dzīvokļa pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies pieci cilvēki. Darbu notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji pabeidza plkst. 23.35.

Sestdien plkst. 18.49 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavpili, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija jūtama deguma smaka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas dzīvoklī uz plīts deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,2m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izvests cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 19.40 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 18.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Madonas novada Mārcienas pagastu, kur dega saimniecības ēka 120m2 platībā. Plkst.21.11 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Mazsalacas novada Ramatas pagastā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Notikuma vietā, sazinoties ar apmaldījušos pa mobilo tālruni un raidot autocisternas skaņas signālu, cilvēkam tika norādīta vieta izkļūšanai no meža.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa