Jaunumi

Pirmdien, 19.augustā, plkst. 9.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) rīkos ugunsdzēsības praktiskās mācības Olaines novadā, kur izspēlēs ugunsgrēka dzēšanu mežā nelabvēlīgos apstākļos un lielā attālumā no ūdens ņemšanas vietām.

Mācību scenārijs paredz, ka Olaines novada meža teritorijā, kas aizņem 2600 hektāru lielu platību, ir izcēlies apmēram 5 hektāru plašs meža ugunsgrēks. Aculiecinieki, pamanot biezus dūmus no meža un sajūtot deguma smaku, nekavējoties izsauc ugunsdzēsējus glābējus. Minētajā teritorijā atrodas arī vairāki kūdras lauki, kuru tuvumā nav ūdens ņemšanas vietu, izņemot aptuveni 2,7 km attālumā esošo Līduma karjeru. Lai likvidētu ugunsgrēku šādos nelabvēlīgos apstākļos – bez tuvumā esošām ūdens ņemšanas vietām – VUGD piesaista plašus resursus, tostarp sūkņu stacijas un uzstāda ūdens baseinus.

Praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt un trenēt VUGD iegūtās iemaņas veikt un vadīt ugunsgrēku dzēšanu mežā, plašu resursu iesaisti un spēju to saslēgt vienā taktiskā shēmā, lai veiksmīgi likvidētu ugunsgrēku apstākļos, kad ūdens ņemšanas vietas atrodas tālu no paša ugunsgrēka.

VUGD aicina iedzīvotājus nesatraukties, redzot uz ielām pārvietojamies operatīvo tehniku un darbojoties Olaines novada Līduma karjera apkārtnē. VUGD atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa