Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8.augusta plkst. 6.30 līdz 9.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 64 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 37 uz glābšanas darbiem un 12 izsaukumi bija maldinoši.

Plkst. 13.59 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspili, kur no kādas dzīvojamās mājās bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01m2 platībā un ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības drošinātājs, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, kūdra, zaru kaudze, riepu kaudze, divas vieglās automašīnas, šķūnis un mikroautobuss.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji saņēma 22 izsaukumus saistībā ar pār ceļa braucamajām daļām vai uz automašīnām nolūzušiem kokiem. Vairums šo izsaukumu tika saņemti tieši Latgalē. VUGD atgādina, ka, ja stiprais vējš vai negaiss radījis postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, zvaniet uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa