Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 31.jūlija plkst. 6.30 līdz 1.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 45 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem un seši  izsaukumi bija maldinoši.

Plkst. 17.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Riebiņu novadu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja 140m2 platībā un liesmas draud izplatīties uz 8 metru attālumā esošajām divām saimniecības ēkām. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās nosargāt blakus esošās saimniecības ēkas un plkst. 23.06 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 20.51 VUGD saņēma izsaukumu uz Policijas ielu Kuldīgā, kur dega šķūņa ēka. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg šķūnis un pastāv liesmu izplatīšanās draudi uz blakus esošajiem šķūnīšiem un dzīvojamām mājām. Stundas laikā ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku ierobežot un plkst. 22.38 likvidēt, nosargājot blakus esošās ēkas. Izdegušā šķūņa kopējā degšanas platība bija 250m2.

Naktī plkst. 2.04 tika saņemts izsaukums uz Viesītes novada Elkšņu pagastu, kur bija izcēlies ugunsgrēks un redzama degšana ar atklātu liesmu. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg šķūņi 50m2 platībā un kūtiņas 150m2 platībā.  Plkst. 6.32 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, koks, meža zemsedze un zari, sadzīves priekšmeti, ārdurvis, sodrēji ēkas dūmvadā, elektrolīnijas balsts, sešos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, dīvāns, graudu kaltēšanas iekārta, divas vieglās automašīnas.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji Salacgrīvas novada Liepupes pagastā no ezera izcēla noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa