Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30.jūlija plkst. 6.30 līdz 31.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 44 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem un 12  izsaukumi bija maldinoši.

Vakardien plkst. 22.45 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Smiltenes novada Smiltenes pagastu, kur šķūņa ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pilnā platībā deg šķūnis ar malku, kokmateriāliem un instrumentiem, kā arī šķūnim ir iebrukusi jau jumta vidusdaļa. Plkst. 5.39 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tā kopējā degšanas platība bija 320m2.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, sausā zāle un koki, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, labības rugāji, vieglā automašīna, sadzīves mēbeles un dzīvojamās mājas siena.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, ugunsdzēsēji glābēji vakardien Preiļos palīdzēja mazam bērnam, kuram kāja bija iestrēgusi radiatorā, bet Dreiliņos atvēra vieglo automašīnu, kurā viens pats bija ieslēdzies mazs bērns.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa