Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25.jūnija plkst. 6.30 līdz 26.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 64 izsaukumu – 41 uz ugunsgrēku dzēšanu un 11 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinoši.

Vakardien plkst. 13.08 VUGD saņēma izsaukumu uz Salacgrīvas novada Liepupes pagastu, kur bija redzami melni dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg jaunaudze un mežs, kā arī pastāv spēcīgs piedūmojums. Pēc vairāk nekā trīs stundu darba, šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izdevās ierobežot un tā degšanas platība bija 2,26 hektāri. Ugunsgrēka dzēšanas darbus veica Valsts meža dienests kopā ar VUGD un dzēšanas darbos tika iesaistīti arī Ainažu un Korģenes brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību ugunsdzēsēji, kā arī vietējie iedzīvotāji ar traktortehniku ar ūdens mucām. Šodien ugunsgrēka dzēšanas darbi tiks turpināti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, puķupods, sausā zāle, skaidas, koka stumbrs, krūmi, zaru kaudze, dēļu kaudze, šķeldas kaudze, siena ruļļi, sadzīves mantas un riepas, meža zemsedze, elektrības stabs, sešas vieglās automašīnas, saimniecības ēka, neapsaimniekota ēka.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa