Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 15.jūnija plkst. 6.30 līdz 17.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 106 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu, 37 uz glābšanas darbiem un 27 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 13.30 tika saņemts izsaukums uz Vaidelotes ielu Rīgā, kur no viena dzīvokļa nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,1m2 platībā. no piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku. Plkst. 14.22 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 16.02 VUGD saņēma izsaukumu uz Silciema ielu Rīgā, kur no ēkas logiem nāca dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem dega sadzīves mantas 15m2 platībā. Izmantojot glābšanas maskas, ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotās ēkas izglāba četrus cilvēkus. Plkst. 17.19 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 16.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur no dzīvokļa nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un sadzīves mantas 0,5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 17.34 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šorīt plkst. 5.21 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jūrmalu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, deg dzīvojamā māja ar atklātu liesmu. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divas savstarpēji savienotas dzīvojamās mājas pilnā platībā.  Plkst. 7.01 šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izdevās lokalizēt un tā degšanas platība bija 240m2. Šobrīd ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, meža zemsedze, koks, sausā zāle, lapu kaudze, krūmi, riepas, elektrības instalācija, elektrības sadales skapis, apkures katls un granulas, sešos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, divas vieglās automašīnas, lapene ar baļļu, dzīvojamās mājas ārsiena, istaba ēkā, pirts, saimniecības ēka.

VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni, piemēram, neatstāt bez uzraudzības ēdienu, kad tas tiek gatavots, kā arī uzstādīt savos mājokļos dūmu detektorus, kuri savlaicīgi brīdinās par izcēlušos ugunsnelaimi.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, sestdien Ērgļos ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja cilvēkam, kurš, braucot ar velosipēdu, bija iekritis apmēram 1,5metrus dziļā ceļa braucamās daļas remonta bedrē – glābēji cilvēku izcēla un nodeva NMPD.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakardien ugunsdzēsēji glābēji sestdien Rīgā un Rēzeknē atbrīvoja ventilācijas šahtā iesprūdušus putnus un Rēzeknē notvēra ēkā esošo čūsku, savukārt svētdien Dobeles novadā izcēla akā iekritušu suni, Daugavpilī notvēra gulbju māti ar pieciem gulbju mazuļiem, kas atradās bezpalīdzīgā stāvoklī, jo tiem uzbruka cits gulbis un nogādāja citā ūdenstilpnē, bet Rīgā nocēla 15 metrus augstā kokā esošu kaķi un notvēra no otrā stāva loga slēgtā pagalmā iekritušu kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa