Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6.jūnija plkst. 6.30 līdz 7.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 92 izsaukumus – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu, 42 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 10.50 VUGD saņēma izsaukumu Liepājā, kur dega angārs 731m2 platībā un blakus esoša šķūņa jumts 1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta trīs cilvēki, tai skaitā divi ugunsdzēsēji glābēji, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Plkst. 17.13 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 22.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Limbažu novadā, kur ar atklātu liesmu dega saimniecības ēka 110m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 02.47 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, meža zemsedze, papeļu pūkas, zaru kaudze, sadzīves mantas, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, šķūņa jumts un malka, krūmi un dzelzceļa sliežu gulšņi, kūdra un koku saknes, mikroautobusa motortelpa, zivju kūpinātava, pārvietojams vagons.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji izcēla divus noslīkušus cilvēkus – vienu Pārgaujas novadā, bet otru – Rīgā, un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa