Jaunumi

Trešdien, 5.jūnijā, plkst. 11.00 Vecpiebalgas novada Vecpiebalgas pagasta Vecpiebalgā SIA ”Vecpiebalgas doktorāts”notiks Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un iestādes rīkotās taktiskās mācības, kurās tiks pārbaudīts un pilnveidots objekta rīcības plāns ugunsgrēka gadījumā.

Mācībās tiks inscenēta situācija, ka ugunsgrēks izcēlies “Vecpiebalgas doktorāta” pirmā stāva virtuvē no īssavienojuma elektroierīcē. Aizdegusies elektriskā plīts, stiprs piedūmojums ir visā stāvā. Ēkas pirmajā stāvā nepieciešama palīdzība pieciem cilvēkiem, no kuriem divi cilvēki nav spējīgi pārvietoties, savukārt mansarda stāvā nepieciešama palīdzība vienam cilvēkam. Glābjamos imitēs VUGD amatpersonas un manekeni, bet sadūmojumu ēkā nodrošinās ar dūmu ģeneratoru.

Mācībās piedalīsies ugunsdzēsēji glābēji no Jaunpiebalgas, Ērgļiem, Cesvaines un Madonas, kā arī iestādes darbinieki.

Mācību ietvaros pārvietosies vairāki operatīvie transportlīdzekļi, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties. Mācību organizatori jau iepriekš atvainojas par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa