Jaunumi

 8. un 9. maijā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) viesojās Igaunijas glābšanas pārvaldes un Igaunijas Drošības zinātņu akadēmijas Glābšanas darbu koledžas pārstāvji un š.g. 9. maijā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ugunsdzēsības un glābšanas dienestu pārstāvji tikās Rīgā, lai pārrunātu trīspusēja operatīvās sadarbības līguma izstrādi un vienotos par nepieciešamajām tālākajām darbībām. 

Divu dienu laikā Igaunijas pārstāvji uzzināja par VUGD darbu gan reģionālā, gan valsts līmenī.Ceturtdien pārstāvji tikās ar VUGD Vidzemes reģiona brigādes komandieri Jāni Skrastiņu, lai uzzinātu par darba organizāciju un aktualitātēm Vidzemes reģionā. VUGD Vidzemes reģiona brigādes Valmieras un Cēsu daļās VUGD amatpersonas iepazīstināja igauņu kolēģus ar VUGD ugunsdzēsības un glābšanas tehnisko aprīkojumuun darba organizēšanas un koordinēšanas kārtību.

Savukārt piektdien Igaunijas delegācija apmeklēja VUGD Operatīvās vadības pārvaldi, Rīgas reģiona pārvaldes 9. daļu, Latvijas Ugunsdzēsības muzeju,  centrālo aparātu un jaunuzcelto VUGD Rīgas reģiona pārvaldes un 2. daļas ēku Jaunpils ielā. Pārstāvji uzzināja par civilās aizsardzības sistēmu, ugunsdrošības uzraudzību un prevencijas un sabiedrības informēšanas pasākumiem Latvijā, tāpat VUGD īstenoto starptautisko sadarbību. Vizītes laikā pārstāvji apmeklēja arī  Ugunsdzēsības un civilās aizsardzības koledžu, iepazīstoties ar koledžas īstenoto apmācību programmu.

Sagatavoja: Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības nodaļa