Jaunumi

Šonedēļ norisināsies kopumā seši Latvijas ugunsdzēsības 154. gadadienai un Ugunsdzēsēju un glābēju dienai veltīti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) svinīgie apbalvošanas pasākumi, kā arī Atvērto durvju diena, kad VUGD daļās un posteņos visā Latvijā ugunsdzēsēji glābēji gaidīs ciemos ikvienu interesentu.

Jau aizvadīti Kurzemes un Latgales reģionu svinīgie pasākumi, kuros tika godināti cilvēki, kuri snieguši ieguldījumu VUGD attīstībā, priekšzīmīgi pildījuši dienesta pienākumus, sasnieguši teicamus darba rezultātus un, riskējot ar savām dzīvībām, glābuši citus cilvēku. Šodien Gulbenē tiek suminātas Vidzemes reģiona brigādes amatpersonas. Savukārt ceturtdien tiks sveiktas Zemgales reģiona brigādes amatpersonas, bet svinību nedēļa noslēgsies piektdien, 17.maijā, ar Rīgas reģiona pārvaldes un VUGD apbalvošanas pasākumiem Rīgā.

Ugunsdzēsēju un glābēju dienā, 17.maijā, Atvērto durvju dienas ietvaros no plkst. 10.00 līdz 19.00, VUGD aicina ikvienu interesentu nākt ciemos pie ugunsdzēsējiem glābējiem visā Latvijā! Šajā dienā mazos un lielos apmeklētājus ugunsdzēsēji glābēji iepazīstinās ar ugunsdzēsēju glābēju ikdienu, izrādīs ugunsdzēsēju depo un parādīs VUGD tehniku, kā arī ļaus izmēģināt un pielaikot ugunsdzēsēju glābēju aizsargtērpu, sniegs atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem, atgādinās par drošību un pastāstīs par iespējām nākotnē kļūt par ugunsdzēsēju glābēju.

Nāc ciemos, iepazīsti un uzzini daudz jauna par ugunsdzēsību, ugunsdrošību un ugunsdzēsējiem glābējiem! Svinot savu dzimšanas dienu, mēs gaidīsim ciemos un priecāsimies par ikvienu apmeklētāju!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa