Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14.maija plkst. 6.30 līdz 15.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 46 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu un 14 uz glābšanas darbiem, bet  deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 13.58 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies garāžā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divas garāžas un divas vieglās automašīnas kopumā 45m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 17.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.46 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Liepājā, kur daudzstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega mēbeles 4m2 platībā. No ēkas tika evakuēti 16 cilvēki, bet no piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā, kā arī kaķis. Cietušais tika nodots NMPD, un plkst. 21.30 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 22.16 tika saņemts izsaukums uz Kandavas novadu Kandavas pagastu, kur dega vieglās automašīnas motora nodalījums 0,5m2 platībā. Mēģinot apdzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 22.57 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, meža zemsedze, kūla, sodrēji dūmvadā, eļļa, elektrotehnika, elektrolīnijas balsts stabs, dārza māja, dzīvojamās mājas jumts, šķūnis.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa