Jaunumi

Aizvadītajās dienās, laika posmā no šī gada 11.maija plkst. 6.30 līdz 13.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 119 izsaukumus, no kuriem 63 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 34 uz glābšanas darbiem un 22 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 12.44 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur daudzdzīvokļu namā bija noticis ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daudzdzīvokļu ēkas dzīvokļa virtuvē ir jūtama gāzes smaka un bija izdegusi siena 2m2 platībā. Dzēšanas darbus nebija nepieciešams veikt, un notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks.

Vakar plkst. 20.46 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ķekavas novada Ķekavas pagastā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vieglās automašīnas aizmugurējais sēdeklis 1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 21.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī tika dzēsti deviņi kūlas un deviņi meža ugunsgrēki, kā arī atkritumi, riepas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, pie palodzes piestiprināti puķu podi, skaidu kaudze, angāra jumta siltumizolācija, sodrēji dūmvadā, sešas vieglās automašīnas, pirts, dārza māja, dzīvojamā māja, dzīvojamās mājas siena.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa