Jaunumi

6.novembrī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Saldus daļā tika aizvadīts skolēnu konkurss “Ko tu zini par drošību?”. Konkursā piedalījās septiņas skolēnu komandas no Saldus, Skrundas un Brocēnu novadu skolu 5.klasēm.

 Konkursa mērķis bija pievērst skolēnu uzmanību dažādiem drošības jautājumiem, piemēram, drošībai pie ūdens, rīcību pēc ceļa satiksmes negadījumiem vai ugunsgrēka gadījumā, kā arī pirmās palīdzības sniegšanā.

 Lai piedalītos konkursā skolēniem bija jāsagatavo trīs minūšu garš video, kurā jāatspoguļo visu operatīvo dienestu popularizētie drošības jautājumi. Vēl skolēni sagatavoja tematisku priekšnesumu par drošību, kuru klātienē demonstrēja konkursa rīkotājiem un, lai pārbaudītu konkursantu zināšanas, visiem komandām bija jāapmeklē septiņi kontrolpunkti, kuros jāpaveic teorētiski un praktiski uzdevi par drošību.

 Konkursā 1.vietu ieguva Ezeres pamatskolas komanda ar nosaukumu “Zinātkārie MINK”, 2.vietu izcīnīja Jaunlutriņu pamatskolas komanda “Miltainie pīrādziņi”, bet 3.vietu izpelnījās komanda “Rise” no Skrundas vidusskolas. Īpašās VUGD simpātiju balvas saņēma komanda “Miltainie pīrādziņi” un “Team” no Skrundas vidusskolas.

 Konkurss rīkots darbībā ar VUGD, Valsts policiju, Rīgas Stradiņa universitāti un “Europe Direct” informācijas centru.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa