Sporta aktualitātes

31.jūlijā un 1.augustā Valkas stadionā norisinājās Latvijas čempionāts ugunsdzēsības sportā, kurā piedalījās spēcīgākās ugunsdzēsības sporta komandas no visas Latvijas. Par Latvijas čempioniem ugunsdzēsības sportā pārliecinoši kļuva Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes komanda, otrajā vietā – VUGD Kurzemes reģiona brigādes komanda, bet godpilnā trešā vieta – Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas komandai.

Arī sieviešu konkurencē, disciplīnā izvēršanās no motorsūkņa, nepārspēta palika Vidzemes reģiona zvanu centra un Vidzemes reģiona brigādes apvienotā komanda, otro vietu izcīnīja Rīgas reģiona pārvaldes komanda, savukārt trešo – Tērvetes sportistes.

Arī šogad neiztika bez tradīcijas izmērcēt ūdens kubulā disciplīnas izvēršanās no motorsūkņa trenerus un komandas vadītāju. Tā šogad peldi baudīja gan Valmieras daļas komandieris Aigars Pulle, gan Vidzemes dāmu treneris Oskars Reiziņš.

Latvijas čempionāta ugunsdzēsības sportā pieaugušo konkurencē par čempiona titulu cīnījās astoņas VUGD Kurzemes, Latgales, Zemgales, Vidzemes reģiona brigādes, Rīgas reģiona pārvaldes un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas komandas, kā arī sieviešu komanda no Tērvetes.  

Savukārt 1.augustā spēkiem mērojās desmit jauniešu komandas no Rīgas, Alsungas, Kuldīgas, Grobiņas, Alojas, Naukšēniem un Rūjienas. Kopvērtējumā puišu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Alsungas komanda, otro – Kuldīgas komanda, bet pārējam komandām bija nepilna ieskaite. Meiteņu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Rīgas ISKADA komanda, pārējām komandām bija nepilna ieskaite.

Latvijas čempionātā gan pieaugušajiem, gan jauniešiem medaļas tika izcīnītas četrās ugunsdzēsības sporta disciplīnās – 100m šķēršļu joslas pārvarēšana, uzkāpšana ar āķkāpnēm mācību tornī, 4x100m ugunsdzēsības stafete un izvēršanās no motorsūkņa.

Paldies visiem sportistiem, treneriem, tiesnešiem, organizatoriem un darba grupai, kuri parūpējās, lai sportiskie svētki izdotos, bet īpaši Latvijas čempionāta mājiniekiem – Valkas daļas amatpersonām.