Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 31. marta plkst. 6.30 līdz 1. aprīlim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 93 izsaukumus – 67 uz ugunsgrēku, tai skaitā 46 kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 8.29 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Dobelē, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā mājā gultā deg matracis 2m2 platībā, kā rezultātā izveidojies sadūmojums. Pirms VUGD ierašanās kaimiņš bija palīdzējis no ēkas izkļūt četriem cilvēkiem, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 9.32 ugunsgrēks tika likvidēts. VUGD pateicas kaimiņam par drosmīgo un pašaizliedzīgo rīcību!

Dzīvoklī, kur notika ugunsnelaime, bija uzstādīts dūmu detektors. VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas,  vieglā automašīna un dzīvojamais vagons, žogs, zaru kaudze, četros gadījumos meža zemsedze, dārza māja, siena ruļļi, skaidas bunkurā, elektrolīnijas balsta stabs.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa