Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26. marta plkst. 6.30 līdz 27. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 110 izsaukumus – 73 uz ugunsgrēku, tai skaitā 56 kūlas ugunsgrēku, dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājumi.

Vakar plkst. 20.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rēzeknes novadā, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā māja pilnā 130m2 platībā, turklāt ēkai jau bija iebrucis jumts. Pirms VUGD ierašanās no degošās ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 01.48 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, meža zemsedze un malkas krāvums, kūla, siena ruļļi, apkures katla telpa divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā, pirts, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, šķūnis ar malku, zaru kaudze, šķūnis, palīgbūve.

Ņemot vērā vides sakopšanai labvēlīgos laikapstākļus, aicinām iedzīvotājus nededzināt pērno zāli un ievērot piesardzību, kurinot ugunskurus. Lai dedzinātu pērnās lapas un savāktos zarus, vispirms, iesakām noskaidrot vai pašvaldības saistošajos noteikumos ir atļauta ugunskuru kurināšana Jūsu apdzīvotajā vietā. Izvēlieties ugunskuram piemērotu vietu – drošā attālumā no ēkām, būvēm, kokiem, krūmiem – un parūpējieties, lai Jūsu ugunskurs neizraisa kūlas ugunsgrēku. VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta ar likumu un sodāma rīcība! Sods par kūlas dedzināšanu vai zemes neapsaimniekošanu, lai novērstu kūlas degšanu, ir līdz 700 eiro. Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu, un nodara būtisku kaitējumu videi!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa