Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28. janvāra plkst. 6.30 līdz 29. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 14.03 tika saņemts izsaukums uz Alūksnes novada Ziemera pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg guļbūves tipa dzīvojamā māja pilnā 110m2 platībā, turklāt ēkas jumta konstrukcijas liesmu dēļ jau bija iebrukušas. Plkst. 18.59 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1.janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, garāžas vārti, šķūņa jumts un bēniņi, sodrēji ēku dūmvados, divos gadījumos bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, balkons un trīs gadījumos dega vieglā automašīna.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa