Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27. janvāra plkst. 6.30 līdz 28. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 36 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 5.17 tika saņemts izsaukumus uz Daugavpili, kur pēc sākotnējās informācijas dega vieglā automašīna. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka notikuma vietā pilnā platībā deg automašīna un blakus esošā ēka 45m2 platībā.  Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Plkst. 7.52 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar plkst. 13.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Gulbenes novadā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega metālapstrādes ražotne. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka notikuma vietā ar atklātu liesmu deg ražošanas ēkas 1200m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 14.48 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, bet plkst. 16.26 pilnībā likvidēts.

Plkst. 16.54 tika saņemts izsaukums uz Auces novada Īles pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies garāžā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg garāža 100m2 platībā. Plkst. 20.43 ugunsgrēks tika likvidēts.                                                                                   

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, loga rāmis, bēniņi, jumta pārsegums, starpstāvu pārsegums, sodrēji ēku dūmvados un vieglā automašīna.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa