Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 21. janvāra plkst. 6.30 līdz 22. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 31 izsaukumu – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņus uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 9.07 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jēkabpils novadā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju ceļa malā dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka notikuma vietā ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja pilnā 150m2 platībā. Dzēšanas darbu laikā ugunsdzēsēji glābēji ēkā atrada vienu bojāgājušo. Plkst. 13.50 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 18.32 tika saņemts izsaukums uz Kuldīgas novada Gudenieku pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja 100m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Plkst. 21.56 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, lifta elektromotors, jumta konstrukcija un siltinājums, sodrēji ēku dūmvados, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna un skaidas ražošanas ēkā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa