Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 7.decembra plkst. 6.30 līdz 9.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 69 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem un 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 20.40 VUGD saņēma izsaukumu uz Auces novada Ukru pagastu, kur kūts ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg kūts ēka ar piebūvētu malkas šķūni un spēcīgā vēja ietekmē liesmas apdraud arī 30metru attālumā esošo dzīvojamo māju. Pēc vairāk nekā trīs stundu ilga darba, ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izplatību ierobežot un nosargāt dzīvojamo māju. Ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistījās arī vietējā zemnieka traktortehnika, kas pieveda notikuma vietai ūdeni ar ūdens mucu. Plkst. 7.00 ugunsgrēks tika likvidēts un tā degšanas platība bija 140m2.

Plkst. 20.41 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Grostonas ielu Rīgā, kur aculiecinieki informēja, ka vienā no daudzstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļiem redz liesmas. Ierodoties konstatēts, ka dzīvoklī deg adventes vainags un galds 1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās 70 cilvēki. Plkst. 22.05 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

VUGD atgādina, ka adventes vainagi mājās, ja tajos tiek aizdedzinātas sveces, ne uz mirkli nav atstājami bez uzraudzības, jo tie ir sausi un ilgāku laiku veikalā jau pastāvējuši, tāpēc arī viegli uzliesmojoši. Lai aizdegtos, nav nepieciešama atklāta uguns - pietiek pat ar siltumu, ko rada svece! Tāpēc aicinām iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem un sveces vainagā vai nu nededzināt, vai arī neatstāt vainagu pat uz brīdi bez uzraudzības.

Svētdien plkst. 13.05 tika saņemts izsaukums uz Tukuma novada Jaunsātu pagastu, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi un liesmas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja un tai iebrucis jumts. Pirms VUGD ierašanās ar kaimiņu palīdzību no ēkas tika izglābts viens cilvēks. Plkst. 19.37 ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 150m2 platībā dega dzīvojamā māja.

Šorīt plkst. 4.23 VUGD saņēma izsaukumu uz Babītes novada Salas pagastu, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, dega šķūņa ēka. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka deg saimniecības ēka pilnā platībā un tai iebrucis jumts. Plkst. 5.39 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un šobrīd turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrības vadi, malka, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji četru ēku dūmvados, elektrības sadales skapis, četri elektrības stabi, divas dārza mājas, garāža, dzīvokļa grīda, dzīvojamā māja.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa