Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4.decembra plkst. 6.30 līdz 5.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem un seši izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 5.19 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg vienstāva koka mājas mansarda stāvs 50m2 platībā un jumts pilnā 100m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 6.30 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Plkst. 12.23 ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Talsos dzīvojamā mājā ir izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā pie krāsns deg grīda 2m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 13.35 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sadzīves mantas, garāžas vārti, garāža, divas vieglās automašīnas, divos gadījumos – bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji dūmvadā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa