Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3.decembra plkst. 6.30 līdz 4.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem un septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 11.08 VUGD saņēma izsaukumu uz Tukumu, kur kādas dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka daudzīvokļu dzīvojamās mājas kāpņu telpā dega bērnu rati 1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās kaimiņš no kāpņu telpas izvilka cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 11.36 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 21.29 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens uz plīts 0,01m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 22.07 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrības drošinātājs, sodrēji 2 ēku dūmvados, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, trīs šķūņi.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji vakardien Madonas novadā izglāba ledū ielūzušu stirnu, Smiltenē no koka nocēla kaķi, kurš tur atradās jau trīs dienas un saviem spēkiem nespēja tikt lejā, bet Jēkabpilī atbrīvoja starp pagraba betona plāksnēm iestrēgušu kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa