Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19.novembra plkst. 6.30 līdz 20.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 35 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem un astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Pirmdien ugunsdzēsēji glābēji vairākas stundas meklēja divus noslīkušus cilvēkus, bet nesekmīgi. Meklēšanas darbi tika turpināti arī vakardien, kad abi noslīkušie cilvēki tika atrasti.

Pirmdien plkst. 22.39 VUGD saņēma izsaukumu uz Andrejostas ielu Rīgā, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, Daugavas upē slīkts cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ūdenī bija atradušies divi cilvēki, no kuriem vienu jau Pašvaldības policijas darbinieki ar kutera palīdzību bija nogādājuši krastā. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu pārmeklēja ūdens akvatoriju, kā arī ūdenslīdēji pārbaudīja piekrastes gultni, bet otru cilvēku neatrada. Slikto laikapstākļu un tumsas dēļ plkst. 1.47 meklēšanas darbi tika pārtraukti un turpināti otrdien. Kopā ar Ostas policijas un organizācijas “Bezvēsts.lv” pārstāvjiem, veicot cilvēka meklēšanas darbus, noslīkušais cilvēks tika atrasts un izcelts no ūdens.

Pirmdien plkst. 14.54 tika saņemts izsaukums uz Gulbenes novada Beļavas pagastu, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, ezerā no laivas iekritis cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji apsekoja ezeru un aptuveni norādīto vietu, kur cilvēks bija iekritis ūdenī, tomēr cilvēku neatrada un līdz ar tumsas iestāšanos darbi notikuma vietā tika pārtraukti. Lai turpinātu pārmeklēt ezeru, otrdien uz notikuma vietu izbrauca VUGD Valmieras daļas ūdenslīdēji, kuri ir specializējušies ūdens meklēšanas darbos. Pēc vairāk nekā trīs stundu darba, noslīkušais cilvēks tika atrasts un izcelts no ūdens. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, līmlente, elektrības vadi, reklāmas stends, sadzīves tehnika un mēbeles, vieglā automašīna.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa