Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.novembra plkst. 6.30 līdz 8.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem un astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakardien plkst.12.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Valkas ielu Valmierā, kur bija pārrauts gāzes vads un radusies gāzes noplūde. Ņemot vērā, ka gaisā bija jūtama spēcīga gāzes smaka, atbildīgie dienesti no netālu esošā veikala evakuēja piecus cilvēkus, kā arī apsekoja tuvumā esošās mājas un brīdināja to iedzīvotājus par radušos noplūdi. Notikuma vietā atbildīgie dienesti noslēdza gāzes vadu un likvidēja noplūdi. VUGD darbu pabeidza plkst. 15.24.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji saņēma divus izsaukumus par to, ka cilvēki atradās ūdenī. Vienā gadījumā Ventspilī Valsts robežsardzes darbinieki Ventas upē esošo un slīkstošo cilvēku no ūdens izcēla pirms VUGD ierašanās. Bet otrā gadījumā Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no Mazās Daugavas izcēla tajā esošu cilvēku. Abos gadījumos cilvēki tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, kafejnīca un tās piebūve.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa