Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6.novembra plkst. 6.30 līdz 7.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 36 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem un 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Jau ziņots, ka 5.novembrī plkst. 21.08 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma izsaukumu uz Ostas ielu Salacgrīvā, kur deg šķelda. Pēc vairāk nekā 28 stundu nepārtraukta darba, šonakt plkst. 1.31., ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ugunsgrēku lokalizēt. Šobrīd ugunsdzēsēji glābēji novēro notikuma vietu, lai izslēgtu vēl kādu degšanas perēkli.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrības vadi, elektrolīnijas balsts, elektrības sadales skapis, sodrēji ēkas dūmvadā, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, dzīvojamā māja.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji vakardien Rīgā atbrīvoja ēkas ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu, atbrīvoja pusatvērtā logā iesprūdušu kaķi un atbrīvoja pagrabā iekritušu kaķēnu, bet Jelgavā atbrīvoja žogā iesprūdušu suni.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa