Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 26.oktobra plkst. 6.30 līdz 28.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 289 izsaukumus – 29 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 242 uz glābšanas darbiem un 18 izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma jau vairāk nekā 170 izsaukumus saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem. Vairumā gadījumu izsaukumi bija par to, ka koki ir pārkrituši par ceļa braucamajām daļām vai gājēju ietvēm, bet tika saņemti arī izsaukumus par to, ka koki ir nolūzuši uz automašīnām, ēku tuvumā vai arī uz ēkām, elektrības vai apgaismes vadiem, kā arī vējš atrāvis nelielus gabalus no ēku fasādēm. Šajos negadījumos bija arī cietuši cilvēki, kad koks uzgāzies automašīnai, kuras iekšienē atradās cilvēki (piemēram, šāds gadījums fiksēts Ķekavas novadā). Vislielākos postījumus spēcīgais vējš radīja Vidzemes, Rīgas un Pierīgas apkārtnē, no kurienes VUGD kopumā saņēma vairāk kā 130 izsaukumus.

VUGD atgādina, ka gadījumā, ja ir nogāzušies koki, pārrauti vadi, notikusi avārija vai arī kāds cits negadījums, nekavējoties jāzvana ugunsdzēsējiem glābējiem pa tālruņa numuru 112.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, vadi, koka zars, sadzīves mantas, riepas, elektrības stabs, elektrības balsts un meža zemsedze, veļas mašīna, divi elektrības sadales skapji, dīvāns, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji 4 ēku dūmvados, kravas automašīna, divas garāžas, pirts, četri šķūņi, saimniecības ēka, divas dzīvojamās mājas.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa