Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 12.oktobra plkst. 6.30 līdz 14.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 73 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 46 uz glābšanas darbiem un astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 9.10 tika saņemts izsaukums uz Valkas novada Ērģemes pagastu, kur ezerā bija redzama apgāzusies laiva. Ugunsdzēsēji glābēji ierodoties konstatēja, ka ezera vidū, apmēram 250-300 metrus no krasta redzama apgāzusies laiva. Izmantojot motorlaivu, glābēji nokļuva līdz laivai, bet pie tās neviena cilvēka nebija. Pārmeklējot apkārtni, pie krasta niedrēs tiks atrasts noslīcis cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēki izcēla krastā.

Plkst. 15.46 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija redzami dūmi. Ierodoties konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem deg siena un tējkanna 2m2 platībā. ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 16.36 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 17.46 tika saņems izsaukums uz Lāčplēša ielu Rīgā, kur daudzstāvu ēkas ceturtajā stāvā bija iebrukuši griesti apmēram 30m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, bet 25 evakuēju ugunsdzēsēji glābēji. Ugunsdzēsēji glābēji ceturtajā stāvā pārmeklēja gruvešu kaudzi, lai pārliecinātos, ka zem tās neatrodas cilvēki. Uz vietas tika piesaistīts būvvaldes eksperts, kurš novērtēja ēkas stāvokli un to, vai cilvēki var tajā atrasties. Plkst. 20.27 VUGD darbus notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrības instalācija, koks, komposta kaudze, bērnu rati un ceļa zīme, trīs elektrības sadales skapji, sodrēji divu ēku  dūmvados, vieglā automašīna, kravas automašīna, neapsaimniekotas ēkas pārsegums, neapsaimniekota ēka, saimniecības ēkas jumts.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, svētdien ugunsdzēsēji glābēji Jūrmalā, Ādažos un Rīgā no kokiem nocēla kaķus, Gulbenes novada Rankas pagastā no kanalizācijas akas izcēla tajā iekritušu govi, Daugavpilī no astoņus metrus dziļas akas izcēla tajā iekritušu kaķi, bet Ventspilī no dīķa izcēla tajā iestrēgušu suni.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa