Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 28.septembra plkst. 6.30 līdz 30.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 88 izsaukumus – 33 uz ugunsgrēku dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem un 20 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 18.46 tika saņemts izsaukums uz Ludzu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,1m2 platībā un pirms VUGD ierašanās ugunsgrēks tika likvidēts, iznesot degošo pannu ārpus ēkas. Likvidējot ugunsgrēku, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrības vadi, divas elektrības rozetes, ārdurvis, sadzīves mantas, izolatori, koka dobums, biotualete, trīs vieglās automašīnas, traktors ar piekabi, trīs dārza mājas, pirts, nojume, divi šķūņi, saimniecības ēka, tajā esošie kokmateriāli un traktors, ēkas ārsiena.

Svētdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama vairākiem cilvēkiem, kuri apmaldījās mežos. Viens izsaukums tika saņemts uz Kocēnu novada Kocēnu pagastu, kur trīs cilvēki bija apmaldījušies mežā, bet otrs izsaukums tika saņemts uz Salacgrīvas novada Salacgrīvas pagastu, kur trīs cilvēki bija apmaldījušies mežā. Abos gadījumos, izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālu un uzturot sakarus pa telefonu, cilvēkiem tika norādīts pareizais virziens izejai no meža.

VUGD aicina iedzīvotājus, dodoties mežā, neaizmirst par drošību un gadījumā, ja tomēr esat apmaldījies, nekavējoties zvanīt pa tālruni 112!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa