Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23.septembra plkst. 6.30 līdz 24.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 51  izsaukumu – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem un 11  izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 21.54 VUGD devās uz izsaukumu Depo ielā Ventspilī, kur kāpņu telpā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka kāpņu telpā deg sadzīves mantas un siltināmais materiāls 1m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas izglāba vienu cilvēku un evakuēja vienu. Plkst. 22.47 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz diviem izsaukumiem, kur cilvēki bija apmaldījušies mežā. Viens izsaukums bija uz Balvu novada Lazdulejas pagastu, bet otrs uz Viļakas novada Susāju pagastu. Abos gadījumos izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālus, cilvēki tika atrasti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, koka skaidas, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, ledusskapis, sadzīves mantas, sodrēji ēkas dūmvadā, vieglā automašīna, trīs dārza mājas, neapsaimniekota ēka, divas dzīvojamās mājas.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa